Hooikoorts: 7 tips om je symptomen te voorkomen of te verminderen

Hooikoorts: 7 tips om je symptomen te voorkomen of te verminderen

Niets is vervelender dan constant niezen, weinig zijn en een moe en loom gevoel hebben. En dat in de mooiste tijd van het jaar! In deze blog geven we je tips die kunnen helpen de hooikoorts klachten te voorkomen of te verminderen. Eerder hebben wij al een blog geschreven waarin we dieper ingaan op het vraagstuk: wat is hooikoorts. In deze blog gaan we het hebben over een aantal dingen die je tegen hooikoorts kan doen. Benieuwd? We vertellen je er graag meer over!

Wat helpt tegen hooikoorts?

Alhoewel hooikoorts niet geneesbaar is kan je wel een aantal maatregelen nemen om de klachten te verminderen of zelfs voorkomen. Hieronder lees je 7 tips over het tegengaan van hooikoorts.

  • Houd je ramen en deuren gesloten tijdens hoogtijdagen van stuifmeel. Zo voorkom je dat stuifmeel je huis binnendringt.

  • Draag buiten een zonnebril of een bril met gesloten zijkanten om te voorkomen dat stuifmeel in je ogen terechtkomt.

  • Was regelmatig je haar voordat je naar bed gaat om te voorkomen dat stuifmeel op je kussen achterblijft.

  • Douche na buitenactiviteiten (zoals werken in de tuin of wandelen) om stuifmeel en andere allergenen te verwijderen.

  • Vermijd activiteiten buitenshuis tijdens de tijden waarin de concentratie stuifmeel het hoogst is. Houd hiervoor de pollenkalender in de gaten.

  • Gebruik thuis een luchtreiniger om de lucht binnenshuis schoon te houden.

  • Vermijd parfums en aftershaves. Dit zijn producten die de symptomen van hooikoorts kunnen verergeren.

Als bovenstaande tips niet helpen, kun je altijd een kijkje nemen in ons assortiment voor producten tegen hooikoorts. Wij leveren hooikoorts neusspray, hooikoorts oogdruppels en hooikoortstabletten. Een andere optie die je kan overwegen is om naar een huisarts te gaan. Zij kunnen je helpen met het bepalen van de oorzaak van je symptomen en of je wellicht medicatie nodig hebt om de klachten te verlichten. Heb je nog vragen naar aanleiding van onze blog, neem dan contact op met onze klantenservice via 085 890 1512 of mail naar klantenservice@medichainmedisch.nl.

 

Gepubliceerd op: 09 maart | Terug